شصت و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی
شصت و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با حضور دکتر فریده مظفری زنگنه در روز چهار شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با موضوع « نقش اتصالات سلولی شکافی(Gap junction) در روند ترمیم زخم» و در محل سالن جلسات معاونت پژوهشی برگزار شد.( کلینیک پوست و مو ) […]
شصت و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با حضور دکتر فریده مظفری زنگنه در روز چهار شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با موضوع « نقش اتصالات سلولی شکافی(Gap junction) در روند ترمیم زخم» و در محل سالن جلسات معاونت پژوهشی برگزار شد.( کلینیک پوست و مو )
به گزارش خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ دکتر زنگنه در این جلسه به شرح اتصالات شکافی و محکم بخصوص در اپیدرم پوست پرداخت. اتصالات شکافی کانال های ارتباطی با ساختاری پیچیده و بین سلولی هستند که از ۶ کانکسین از جنس پروتئین تشکیل شده اند.
این دکترای حرفه ای داروسازی و دکترای تخصصی فیزیولوژی با توجه به تحقیقات انجام شده در دهۀ اخیر یادآور شد: تداخل اثر بین کانکسین۴۳ و میکروتوبول ها در پیشرفت روند ترمیم تأثیرگذار است. به طوری که حضور فعال کانکسین۴۳ در پوست به عنوان مهمترین کانکسین در ساختار شکاف سلولی در ترمیم زخم ( درمانگاه زخم ) و از بین رفتن اسکار ناشی از آن نقش دارد. همچنین بیشترین تغییرات شکاف سلولی در روند ترمیم در کراتینوسیت ها رخ می دهد که بخش عمده سلولهای لایه اپیدرم را تشکیل می دهند.
دکتر زنگنه در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه کراتینوسیت ها اولین خط دفاع بافتی برای ترمیم محسوب می شوند، بنابراین سلامت اتصالات شکافی سلولی با توجه به نیمۀ عمر کوتاه و فارماکولوژی ساده ولی دقیق آنها بسیار قابل توجه و مهم بوده و برای بسترسازی مفید در کراتینوسیت ها جهت ترمیم زخم امری حیاتی بشمار می آید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید