همزمان با سیزدهم اسفند روز جهانی مراقبت شنوایی
یک متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه اهمیت شنوایی تنها به معنی شنیدن روزانه نیست گفت: شنوایی درتعلیم و تربیت و رشد فکری نقش مهمی دارد. دکتر جواد امینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد...
یک متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه اهمیت شنوایی تنها به معنی شنیدن روزانه نیست گفت: شنوایی درتعلیم و تربیت و رشد فکری نقش مهمی دارد.
دکتر جواد امینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه شنوایی و سلامت گوش به اندازه سلامت چشم اهمیت دارد، گفت: رشد و نمو مغز از نظر فکری و آموزشی به طور کامل با شنوایی در ارتباط است و افرادی که از کودکی شنوایی ندارند آموزش ذهنی آنها با مشکل روبرو می شود.
وی با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت و سلامت گوش وشنوایی، یادآور شد: در تمام مراحل زندگی مراقبت از گوش حائز اهمیت است. به طور مثال سرماخوردگی های دوران کودکی باید به موقع درمان شود تا به عفونت گوش منجر نشود.
امینی ادامه داد: سلامت گوش در سنین میانسالی نیز اهمیت دارد و افراد باید از دستکاری گوش پرهیز کنند و در صورتی که احساس ناخوشایندی در گوش دارند به پزشک مراجعه کنند زیرا گاهی اوقات اگر جرم ساده گوش برداشته شود شنوایی فرد بر می گردد و در مقابل آن گاهی عفونت های قدیمی در صورتی که به آن توجه نشود، صدمات مهم مغزی ایجاد می کند.
این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه در سنین پیری سلول های شنوایی به خودی خود تضعیف می شود، بیان کرد: افرادی که در محیط های پر سرو صدا مانند ارکسترها، کارخانجات و یا آهنگری کار می کنند باید برای حفاظت از گوش میانی خود از یک محافظ استفاده کنند.
سنگینی گوش داخلی را جدی بگیرید
امینی در ادامه تصریح کرد: سنگینی گوش در صورتی که با سرگیجه همراه باشد، به احتمال زیاد مربوط به ناحیه حفظ تعادل بدن در گوش داخلی است.
وی افزود: درمان سنگینی های مربوط به گوش داخلی و یا عصب گوش و سلول های شنوایی نسبت به گوش میانی سخت تر است و به همین دلیل رعایت بهداشت گوش توصیه می شود.
امینی در پایان با اشاره به اینکه سلامت شنوایی برای رسیدن به سواد اجتماعی ضروری است، خاطر نشان کرد: تشخیص ناحیه دقیق درد بر عهده پزشک متخصص است و افراد باید در اولین فرصت برای درمان مراجعه کنند.
هیچ نظر! یکی از اولین.