شصت و ششمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی
شصت و ششمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر با موضوع استفاده از نانو تکنولوژی و پلاسمای سرد در درمان سرطان ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران که با سخنرانی خانم اعظم جلیلی کارشناس ارشد ژنتیک مولکولی، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، روز چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه درسالن جلسات […]
شصت و ششمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر با موضوع استفاده از نانو تکنولوژی و پلاسمای سرد در درمان سرطان
ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران که با سخنرانی خانم اعظم جلیلی کارشناس ارشد ژنتیک مولکولی، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، روز چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه درسالن جلسات معاونت پژوهشی برگزار گردیده بود به موضوع ” استفاده از نانو تکنولوژی و پلاسمای سرد در درمان سرطان” اختصاص داشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ خانم جلیلی گفت: سرطان یکی از مشکلات بهداشت و درمان در سراسر جهان است که از شایع ترین آنها می توان به سرطان سینه اشاره کرد که می تواند در اثر مجموعه ای از تغییرات ژنتیکی و در عدم حضور موانع حفاظتی محدود کننده ی رشد سلول و آپپتوز ، ایجاد گردد.
وی افزود: بنا بر تحقیقات، پلاسمای سرد به علت دارا بودن گونه های فعال اکسیژن در سلول های سرطانی می تواند منجر به القای آپپتوز گردد. القای آپپتوز توسط نانو ذرات اکسیدآهن نیز در بعضی از رده های سلول های سرطانی نیز گزارش شده است. در این تحقیق اثر ترکیبی پلاسمای اتمسفری سرد و نانوذرات اکسید آهن در القا ی آپپتوز بر روی سلول های سرطانی MCF-7 انجام گرفت و در ادامه به بررسی بیان ژن های BAX و Bcl2 از اعضای خانواده ی پروتئینی Bcl2 فعال در مسیر داخلی آپپتوز پرداخته شد .
وی یادآور شد: نتایج حاصل از تست زنده مانایی سلولی و همچنین تغییر نسبت BCL2/BAX می تواند نشان دهنده فعال بودن مسیر داخلی آپپتوز در سلول های تحت تیمار با پلاسمای اتمسفری سرد و نانو ذرات اکسید آهن باشد.
کارشناس ارشد ژنتیک مولکولی، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در پایان گفت: ترکیب درمانی پلاسما و نانو ذره اکسید آهن می تواند راهی موثر در جهت درمان سرطان سینه باشد .
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید