برگزاری پنجاه و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران
پنجاه و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران مطابق برگزاری منظم این جلسات روز سه شنبه ۱۳ مهر در سالن جلسات معاونت پژوهشی واحد برگزار گردید. خانم دکتر مینا نادری دبیر برگزاری ژورنال کلابهای مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی ضمن معرفی خانم مطهره رضوان از مرکز تحقیقات […]
پنجاه و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران مطابق برگزاری منظم این جلسات روز سه شنبه ۱۳ مهر در سالن جلسات معاونت پژوهشی واحد برگزار گردید.
خانم دکتر مینا نادری دبیر برگزاری ژورنال کلابهای مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی ضمن معرفی خانم مطهره رضوان از مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا دانشگاه علوم پزشگی تهران درخصوص نکات مطرح شده در این ژورنال کلاب از کمپلکسی از تغییرات نوروپاتولوژیکی و عملکردی از طریق ایجاد آسیب اولیه و ثانویه خبرداد که در پی آسیب تروماتیک نخاع به وجود می آید. مطهره رضوانسخنران این جلسه ضمن تشرح این نکته در پنجاه و هفتمین ژورنال کلاب، این کمپلکس را شامل خونریزی حاد, ایسکمی, ادم و التهاب در ناحیه آسیب پیرو آسیب اولیه و انتشار کمپلمان بیوشیمیایی در آسیب ثانویه معرفی کرد که سبب آغاز مرگ نورون و سلول های گلیال از طریق آزادسازی رادیکال های آزاد, القای ترشح واسط های پیش التهابی و التهاب سلول های ایمنی می شود.
در این میان, سلول های فعال میکروگلیا و ماکروفاژ به عنوان سلول های ایمنی سیستم عصبی مرکزی نقش مهمی را در تخریب وهمچنین ترمیم بافت آسیب دیده بازی می کند. نقش ترمیمی ماکروفاژها ازطریق ایجاد سیناپتوژنز در بازسازی ارتباطات عصبی ازطریق کاشت این سلول در ناحیۀ آسیب اثبات شده است. از سوی دیگر در فرایند التهاب، ترشح رادیکال های آزاد، گونه های اکسیژن فعال و پروتئازها، آپوپتوز سلول، مرگ الیگودندروسیت ها و دمیلینه شدن سلول های عصبی در محل آسیب و نواحی دورتر از محل آسیب را به همراه دارد. بررسی تغییرات چند بعدی مورفولوژیکی و میزان پاسخ ایمنی سلول های میکروگلیا و ماکروفاژ در شرایط مکانی و زمانی که از دقایقی پس از آسیب آغاز و تا هفته ها و ماه ها پس از آسیب ادامه داشته در تعیین روش های درمانی پس از آسیب حائز اهمیت است. از همین رو تغییرات مکانی و زمانی سلول های میکروگلیا و ماکروفاژ بعد از آسیب تروماتیک نخاع در موش صحرایی به صورت مطالعه سیستماتیک مروری مورد بررسی قرار گرفته است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید