بازدید رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک ایران IBB
رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک ایران IBB، پروفسور موسوی از بخش های مختلف جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران بازدید کردند. در ابتدای این بازدید جلسه ای مشترک با حضور پروفسور موسوی و جناب آقای دکتر طبایی ریاست جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران و جمعی از معاونین و اعضای هیئت علمی واحد برگزار شد. در […]
رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک ایران IBB، پروفسور موسوی از بخش های مختلف جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید جلسه ای مشترک با حضور پروفسور موسوی و جناب آقای دکتر طبایی ریاست جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران و جمعی از معاونین و اعضای هیئت علمی واحد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکترحسین زاده رئیس آزمایشگاه مرکزی واحد، ضمن معرفی پروفسور موسوی و همکاران با ارائه خلاصه ای از فعالیتهای پژوهشی واحد و مرکز تحقیقات لیزر نقاط مشترک همکاری تحقیقاتی فی ما بین را عنوان کردند. در ادامه دکتر فاتح با تشریح فعالیت های واحد، رویکرد اصلی واحد را بالینی دانستند و گروه های ترمیم نوری – لیزر در پزشکی و فتودینامیک درمانی را سه گروه پژوهشی مرکز تحقیقات لیزر درپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ( کلینیک پوست و مو )معرفی نموده و گفتند، علاوه بر این مراکز خدمات تخصصی نیز رویکردهای پژوهشی و خدماتی دارند. برای عمق¬بخشی به فعالیت¬های پژوهشی واحد همکاران علوم پایه را نیز به مجموعه فعالیت¬ها اضافه کردیم. آزمایشگاه¬های پایه¬ای را برای انجام فعالیت¬ها راه¬اندازی کردیم که شاید در مقایسه با آزمایشگاه¬های بزرگ، کوچک باشد ولی اساس فعالیت¬ها و توانمندی اصلی جهاددانشگاهی نیروی انسانی متخصص می باشد.
درادامه دکتر طبایی ضمن تشکر از حضور پروفسور موسوی رئیس محترم مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک ایران IBB به بیان ویژگی¬های جهاددانشگاهی پرداختند و پویایی و ابتکار نیروی انسانی را از ویژگی های شاخص و رمز موفقیت جهاد دانستند. مجموعه¬ی جهاد مجموعه¬ای جوان از نظر سنی و تجربه بوده و نیازمند کمک ها و همکاری های مراکز تحقیقاتی بزرگ مثل مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک است.
با وجود رویکرد بالینی مجموعه کارهای پژوهشی در علوم پایه بیشتر با رویکرد رسیدن به خدمات کاربردی در حوزه ترمیم بافت و زخم می باشد.( درمانگاه زخم )
دکتر طبایی در ادامه افزودند : همان گونه که مستحضرید جهاد دانشگاهی بودجه مصوبی نداشته و یک نهاد غیردولتی خودگردان می باشد. ولیکن فعالیتهای پژوهشی و کاربردی چشمگیری را در سطح ملی و فراملی به انجام رسانیده است. با این وجود تامین تمامی امکانات و تهیه تجهیزات برای انجام پژوهشهای بزرگ با محدودیت منابع مالی کاری دشوار بوده و نیازمند همکاری گسترده با سازمانهای پژوهشی بزرگ مانند دانشگاهها و پژوهشکده ها می باشد.
در ادامه پروفسور موسوی پایه های علم و پژوهشی را سه موضوع دانستند:پایه ی اولی: HDI(نیروی انسانی پیشرفته و با صلابت)است.پایه دوم: همکاری است.پوشش دادن کسری ها و نواقص هم دیگر، همکاری ها باید به صورت شبکه ای باشد.پایه سوم: جمله انیشتین است : موضوعات علمی باید به گونه ای نشر یابند که قابل فهم برای عامه مردم باشد تا درک توسعه ایجاد گردد.
هم اکنون در نسل ششم علم و فناوری هستیم . از نسل های گذشته جهان بوسیله عملکرد انسان و دخالت در نظم جهانی رو به تخریب گذاشته و اکثرا نظم جهان هستی را به نفع خود بر هم زده است. در نسل ششم الگو گیری از مخلوقات هستی و حیات و کاربرد آن در تبدیل به فناوری موثر و هم سو با نظم جهان هستی مورد تاکید است. خداوند در قرآن نیز آبادی زمین را از وظایف انسان می داند.
ایشان در ادامه افزودند: حوزه علوم پایه حوزه ذات شناسی است. یعنی رسیدن به نگاه عمیق مولکولی است و امروزه نگاه مولکولی در پزشکی ایجاد پزشکی نوین با نام مولکولار مدیسین را باعث شده است. دنیای علوم آینده دنیای تحقیقات بین رشته ای است و بانی پژوهشهای کاربردی می باشد. هم اکنون دیابت به عنوان یکی از بیماریهای صنعتی بسیا مهم مطرح است و از لحاظ سرعت رشد دیابت ایران در رتبه های اول جهان قرار دارد. با انجام تحقیقات مختلفی که در مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک در مقوله دیابت انجام گردیده است هم اکنون کرسی یونسکو در تحقیقات بین رشته ای دیابت به این مرکز داده شده است.
دیابت بیماری قندی نیست، بیماری استرس است. علت رشد دیابت در ایران استرس¬دار بودن فضای عمومی و فردی در ایران است.
استرس مبادی مختلفی دارد: سیگار، امواج، غذاهای آماده و … اینها منبع ایجاد استرس هستند و با ایجاد رادیکالهای آزاد مضر در بدن باعث انجام واکنشهای میلارد شده و دیابت حادث می شود.پس یک زمینه همکاری مشترک می تواند در زمینه دیابت تعریف گردد. با تعریف پروژه های بین سازمانهای پژوهشی موفق نظیر مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و همچنین پژوهشکده های موفق جهاد دانشگاهی نظیر رویان و همچنین مراکز علمی خارج از کشور می توان کارهای ماندگار و بزرگی انجام داد.
ایشان فرمودند: باید دنبال علم بزرگ رفت. مثالش پاکستان بود که با جایزه نوبل گرفتن عبدالسلام رشد کرد و باید نیروی انسانی و امکانات را کنار هم گذاشت و یک فکر بزرگ را هم اضافه کرد و علم بزرگ تولید کرد. دوره های پسا دکتری را هم با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری بصورت مشترک می توان راه اندازی کرد.
کارهای تحقیقاتی مشترک می تواند خروجی مقاله ای و نشر علمی در مجلات بسیار معتبر و ارزنده بین المللی داشته باشدتا به دنیای علم کمک کند که بیشتر رویکرد IBB است و همچنین می تواند منجر به تولید محصول گردد و به مردم خدمت شود. البته تبدیل مقاله و دانش علمی به فناوری و کاربرد آن در جامعه از توانمندیهای جهاد دانشگاهی است و می توان با همکاری جهاد دانشگاهی و دانشگاه دستاوردهای بسیار خوبی برای کشور ایجاد کرد.
در ادامه دکتر جاوید با تشکر از پروفسور موسوی در این جلسه نیاز فعلی را هم افزایی ایده و عمل دانسته و فعالان حاضر در IBB را صاحبان ایده ها دانستند که در کنار فعالان حاضر در جهاد که صاحبان توانمندی در حوزه عمل هستند می توانند خروجی خوبی برای مردم در کشور داشته باشند. در این خصوص انجام بازدید ها و برگزاری نشست های مشترک ضروری است. برگزاری کارگاه های مشترک با موضوعات مشخص می تواند مؤثر باشد. پروفسور موسوی پیشنهاد دادند یک نفر رابط از هر طرف برای اجرایی سازی تصمیمات معرفی شود و تفاهم نامه همکاری منعقد گردیده و عملیاتی گردد که از آن به عنوان یک معاهده پژوهشی یاد کردند. در پایان پروفسور موسوی به همراه دکتر طبایی به بازدید از بخشهای مختلف جهاد پرداختند و در انتهای بازدید جهاد علوم پزشکی تهران را واجد توانمندیهای بسیار در حوزه های پژوهشی و کاربردی دانستند که باید به بارور شدن آنها کمک کرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید