پنج شنبه, ۱۰ مهر , ۱۳۹۹ 14 صفر 1442 Thursday, 1 October , 2020 ساعت ×
چگونه رژیم غذایی ناسالم خطر بیماری کرونا ویروس را تشدید می کند
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴
بازدید 0
0

ایسنا علوم پزشکی تهران – بهبود سلامت متابولیک می تواند ما را در برابر مشکلات پزشکی ، اقتصادی و اجتماعی که منجر به بیماری زایی در آینده می شوند محافظت کند. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز، دکتر داریوش مظفریان ، رئیس دانشکده علوم تغذیه فریدمن هفته گذشته اظهار داشت […]

ایسنا علوم پزشکی تهران – بهبود سلامت متابولیک می تواند ما را در برابر مشکلات پزشکی ، اقتصادی و اجتماعی که منجر به بیماری زایی در آینده می شوند محافظت کند.

به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز، دکتر داریوش مظفریان ، رئیس دانشکده علوم تغذیه فریدمن هفته گذشته اظهار داشت که با وجود توانایی ایالات متحده در تهیه غذای بسیار سالم ، تنها یک فرد بزرگسال در هر پنج آمریکایی از نظر متابولیکی سالم است.

دکتر مظفریان توضیح داد: بهداشت و درمان ضعیف متابولیک عامل ضعف سیستم ایمنی ناشی از بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت نوع ۲ و سرطانهای مرتبط با چاقی است که جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته و به ویژه آنها را در برابر کرونا ویروس آسیب پذیر می کند.

وی هفته گذشته در مصاحبه ای گفت: آمار وحشتناک است . با این حال ، بیشتر از سن ، تغذیه ناسالم بزرگترین عامل خطر بیماری و مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ است.

آنچه پزشکان به آن سندرم متابولیک می گویند – چربی اضافی در اطراف شکم ، فشار خون بالا ، قند خون بالا ، تری گلیسیرید بالا و ضعف کلسترول خون – سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند و خطر عفونت ، ذات الریه و سرطان را افزایش می دهد. دکتر مظفریان توضیح داد: همه این عوامل با التهاب در سطح پایین و تورم بدن همراه هستند و بیماری کووید-۱۹ نیز با ایجاد یک واکنش التهابی که توانایی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا را غیرفعال می کند ، فرد را به قتل می رساند.

بیماری همه گیر کووید-۱۹ نابرابری های طولانی مدت پرهزینه و تهدید کننده زندگی در جامعه آمریکا را بر همگان روشن کرده است. کسانی که در جوامع اقتصادی کمتر برخوردار زندگی می کنند ، سنگین ترین فشار بابت بیماری کووید ۱۹ را تحمل می کنند. اما در حالی که اختلالات وابسته به رژیم غذایی باعث افزایش آسیب پذیری افراد در برابر ویروس می شود ، توجه کافی به عدم دسترسی به غذاهای سالم که می توانند سلامت متابولیک را حفظ و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند ، صورت نمی پذیرد.

گزارشی که دکتر مظفریان با استناد به آن ، در مارس به مناسبت پنجاهمین سالگرد همایش غذا ، تغذیه و بهداشت کاخ سفید منتشر کرد ، به طور غیر منتظره ای به موقع بود. این گزارش خاطرنشان کرد: سوء تغذیه شدید تا حد زیادی با عدم امنیت غذایی جایگزین شده است . محدود بودن یا عدم اطمینان از مواد غذایی و نوشیدنی های کافی و بی خطر از نظر غذایی ، شرایطی است که در سال ۲۰۱۸ بیش از چهارده میلیون خانوار آمریکایی را تحت تأثیر قرار داد.

بهار گذشته ، دکتر مظفریان و همکارانش گزارشی کوتاه با عنوان “غذا دارویی – وعده و چالش های ادغام تغذیه در مراقبت های بهداشتی” در ژورنال طب داخلی JAMA منتشر کردند.
آنها ضمن تأکید بر مزایای تهیه وعده های غذایی پزشکی متناسب با بیماران بدون امنیت غذایی و خانواده هایشان ، خاطرنشان کردند که بیماری های مربوط به رژیم غذایی منجر به کاهش سطح عملکرد افراد در مدرسه و محل کار ، افزایش هزینه های بهداشتی و کاهش بهره وری و دستمزد می شود.

به عبارت دیگر ، مصرف رژیم غذایی سالم ، یک سرمایه گذاری برد-برد است و اکنون بهترین زمان برای انجام این کار است ، زیرا دنیا در تلاش برای بازگشت دوباره به شرایط سلامت عمومی است.

مترجم: مجید پوست چیان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.