ارتباط چاقی با افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه
ایسنا علوم پزشکی تهران – مطالعات جدید نشان میدهد در سلولهای بافت چرب نوعی پروتئین چسبنده به اسیدهای چرب بیان میشود که عامل رشد تومور سرطان سینه است. براساس گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، مطالعات قبلی ارتباط چاقی و اضافه وزن با افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه و سرطانهای دیگر را نشان داد. محققان دانشگاه […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – مطالعات جدید نشان میدهد در سلولهای بافت چرب نوعی پروتئین چسبنده به اسیدهای چرب بیان میشود که عامل رشد تومور سرطان سینه است.
براساس گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، مطالعات قبلی ارتباط چاقی و اضافه وزن با افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه و سرطانهای دیگر را نشان داد.
محققان دانشگاه لوئیزویل در آمریکا مطالعات جدیدی را در مورد دلیل ارتباط چاقی با افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه آغاز کردند. بر اساس این مطالعه در سلولهای بافت چرب نوعی پروتئین چسبنده به اسیدهای چرب موسوم به FABP۴ بیان میشود که عامل رشد تومور سرطان سینه است.
در حالت عادی مقدار مشخصی از FABP۴ وارد خون میشود، اما با افزایش میزان بافت چربی در بدن، مقدار این پروتئین نیز افزایش مییابد. معمولا مولکولهای این پروتئین درون سلولها قرار دارند، اما با چاق شدن شخص، این مولکولها از سلول خارج شده و آزادانه وارد جریان خون میشوند و سپس میتوانند مستقیم با سلولهای سرطان سینه تعامل کرده و منجر به رشد تومور شوند. علاوه بر این ممکن است تعداد مولکولهای پروتئین FABP۴ درون سلولهای ماکروفاژ مربوط به تومور سرطانی افزایش یافته و منجر به رشد تومور شود.
به رشد کنترل نشده سلولهای پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته میشود. هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشهای در کنار هم قرار دارند. لوبها مجموعهای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخشهای کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده میشود. سرطان سینه در زنان شایعتر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
سرطان سینه شایعترین سرطان در زنان است و سالانه حدود دو میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا میشوند. غربالگری منظم و تشخیص به موقع مهمترین عوامل موفقیت در درمان است.
در حال حاضر حدود ۶۱ درصد از بزرگسالان به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند.
شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵، نشان دهنده کم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۳۴.۹)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۳۹.۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیم بندی می شود. آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است.
مطالعات نشان می دهد بیش از ۱۰ نوع سرطان با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر آن، چاقی عامل اصلی حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری های تنفسی و دیابت است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید